UBB CLUJ Psihologie IDD an I - 2009-2010
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Materiale pentru studiu

4 participanți

In jos

Materiale pentru studiu Empty Materiale pentru studiu

Mesaj  thea Mar Apr 27, 2010 9:28 am

pentru ca noi pare ca n-avem mare noroc cu Istoria Psihologiei, poate ar fi bine totusi sa citim de pe la alte scoli, care se ocupa

... sub Aplicatii pentru seminarii, gasiti o serie de teme de dezbatut / analizat / reflectat:

http://socioumane.ro/blog/mariusdrugas/ciclul-de-licenta/istoria-psihologiei/aplicatii-de-seminar/

thea
Alpha
Alpha

Data de inscriere : 01/12/2009
Localizare : no man's land

Sus In jos

Materiale pentru studiu Empty Re: Materiale pentru studiu

Mesaj  Indicate the Icon Mar Apr 27, 2010 10:34 am

Salut initiativa, thea... Parca pe undeva erau si niste materiale de studiu pe care ni le-a oferit cu atata generozitate profa. Insa trebuie sa ai tupeu sa vii cu materiale SUPLIMENTARE (suplimentare la ce??), cand tu nu ai facut minimum indispensabil (!) si sa te prezinti cu suportu de curs la o materie obligatorie! Asa ceva n-am mai auzit si nici n-am de gand sa invat ceva pentru examen.

Indicate the Icon
Interesat
Interesat

Data de inscriere : 03/12/2009

Sus In jos

Mesaj  Olga Mar Apr 27, 2010 11:01 am

Indicate the Icon a scris:Salut initiativa, thea... Parca pe undeva erau si niste materiale de studiu pe care ni le-a oferit cu atata generozitate profa. Insa trebuie sa ai tupeu sa vii cu materiale SUPLIMENTARE (suplimentare la ce??), cand tu nu ai facut minimum indispensabil (!) si sa te prezinti cu suportu de curs la o materie obligatorie! Asa ceva n-am mai auzit si nici n-am de gand sa invat ceva pentru examen.

totul are un inceput, nu? Ma gandesc ca nici pretentii prea mari nu pot avea fata de noi din moment ce fiecare din noi am invatat de unde am putut...Apropo: faimoasa lucrare trebuie trimisa cu o saptamana inaintea celei de-a doua consultatii. Nu stiu unde, nu stiu cum si nici a doua consultatie nu stiu cand este. S-o aveti pregatita in caz ca ne trezim cu programul consultatiilor in ultima secunda
Olga
Olga
Alpha
Alpha

Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Cluj-Napoca

Sus In jos

Mesaj  thea Mar Apr 27, 2010 12:55 pm

pai asta-i problema, ca ne face sa ne pierdem interesul pentru o disciplina pe care-ar trebui s-o stim si in somn Sad

ca nota de 10 si promovabilitatea de 100% la cei prezenti n-o sa ne foloseasca cu nimic atunci cand vom avea nevoie de cunostinte de baza

... cu consultatiile, s-ar putea sa fie un pic mai simplu, pt. ca (macar aproximativ si) avem datele din cursul de la Psihologie Experimentala - ce au scris ei acolo s-a potrivit si in sem. I si si la primele consultatii din sem. II ... deci: in suportul de curs scrie ca vom avea consultatii la psihologie experimentala in 8 sau 9 mai ... asta inseamna ca am putea avea consultatii la Istoria Psihologiei atat in 8 sau 9 mai cat si in 15 sau 16 mai (asta in ideea ca iar pun 2 ore/zi)

dar eu nu prea cred ca o sa ne ceara sa predam tema daca nu ne-a dat suportul de curs ... eventual o sa ne dea de facut/predat toate temele pe data examenului si o sa avem din oficiu vreo 2 - 3 puncte ... (2 -3 puncte oficial)

thea
Alpha
Alpha

Sus In jos

Mesaj  Olga Mier Apr 28, 2010 7:49 am

Pai asta ziceam si eu...daca avem consultatii in 8-9 si eventual in weekendul urmator, lucrarea va trebui trimisa ori in acest weekend ori in cel ce urmeaza (adresa de e-mail nu exista, cel putin eu nu stiu de ea)- desi asta nu mi se pare corect din moment ce nu exista un suport de curs si acea faimoasa lucrare va contine cam ce s-a discutat la consultatie si ce am citit noi din alte surse
Olga
Olga
Alpha
Alpha

Sus In jos

Mesaj  Indicate the Icon Mier Apr 28, 2010 10:25 am

Nu putem sa vorbim cu nimeni si sa ne plangem de situatie? Ma simt ciudat si ca un complice sa accept situatia si sa ma conformez la a a scrie lucrari etc. ca si cum totul ar fi normal. Oricum, interesul pentru subiect va ramane vesnic acolo, ma refeream in post-ul anterior doar la situatia 'oficiala' de la scoala.

Indicate the Icon
Interesat
Interesat

Sus In jos

Mesaj  thea Joi Apr 29, 2010 6:46 am

Indicate the Icon a scris:Nu putem sa vorbim cu nimeni si sa ne plangem de situatie?
ca strategie de abordare a problemei, exista 2 posibilitati, si anume:

1. recomandata (de ei)- se aplica urmatorii pasi (in ordinea de mai jos si cu mentiunea ca nu se trece la urmatorul pas pana cand nu exista certitudinea esecului pasului pe care tocmai l-am facut si ca toti pasii astia ar trebui facuti in cei trei ani in care suntem studenti - as spune in semestrul asta, dar nu vrea usa ma obraznicesc prea tare ... daca depasim perioada s-ar putea sa nu ne mai foloseasca la mare lucru)

1.a student - tutore
1.b student - titular de curs
1.c student - reprezentant de an - tutore
1.d student -reprezentant de an - titular de curs
1.e reprezentant de an - indrumator de an - tutore
1.f reprezentant de an - indrumator de an - titular de curs
1.g reprezentant de an - indrumator de an - director de studii
1.h reprezentant de an - indrumator de an - decan
1.i reprezentant de an - indrumator de an - rector

(ar mai intra pe undeva pe aici varianta cu luat legatura cu reprezentantul studentilor in senat ... dar nu stiu sigur in ce masura si noi suntem reprezentati, sau doar cei de la zi ... logic ar fi sa fim)

ca ultim pas ar putea fi:

1.j reprezentant de an - indrumator de an - rector - ministru ( ... ok, glumesc ... nu cred ca se baga peste autonomia universitara ... mai ales la ubb)

2. nerecomandata (de ei) - protest (neanuntat) cu pancarte in fata biroului profesoarei Very Happy (desi trebuie studiata situatia in prealabil, am citit pe grupul colegilor de la zi ca profesoara ar fi acum in bucuresti ... asa ca daca birou-i inchis si mai ales gol ... protestul e inutil ... nu?)

... si un mic 3. bonus - daca va (ne) consoleaza cu ceva ... am gasit un cantecel ... ascultand cu atentie veti constata ca si altii au (au avut) problema asta:

... Noi la cluj studenti suntem
& nici cursuri nu avem

... acuma ca v-am lamurit (beton) ma duc sa ma angajez in alte activitati creative Basketball

thea
Alpha
Alpha

Sus In jos

Materiale pentru studiu Empty Suntem in etapa 1 f

Mesaj  Geanina Vlad Joi Apr 29, 2010 8:31 am

Re: suport de curs si adresa de tutore la Istoria Psihologiei
Wednesday, April 28, 2010 6:57 PM
From: To:
Stimata Domnisoara Vlad,
Am abordat acest subiect in repetate randuri si am primit confirmarea ca in cel mai scurt timp posibil va fi disponibil suportul de curs. Speranta mea este sa fie gata inainte de sesiunea de consultatii. In momentul in care voi afla ceva mai concret, va voi anunta.
Numai bine,
Drd. Renata Heilman

2010/4/28 Geanina Vlad

Buna ziua!
As dori sa va rog daca se poate sa luati legatura cu dna. Ormenisan in legatura cu suportul de curs la materia Istoria psihologiei. Nici pana in acest moment nu a ajuns la noi. Eu am tinut legatura pe mailul personal cu dansa si trebuia sa ni-l trimita, dar de cateva saptamani nu mi-a mai raspuns la mailuri.
De asemenea voiam sa va rog sa verificati daca a fost creata adresa de mail pt tutore istorie psihologiei (nu exista una) ca sa o pot da colegilor mei.

Multumesc anticipat!
Cu stima,
Geanina Vlad
Reprezentant an 1 IDD
Geanina Vlad
Geanina Vlad
De-a casei
De-a casei

Varsta : 44

Sus In jos

Mesaj  thea Joi Apr 29, 2010 3:04 pm

Suntem in etapa 1 f
atunci suntem pe drumul cel bun Very Happy

... singura problema in cazul asta e timpul, deoarece conform structurii anului universitar sesiunea de vara e in iunie, respectiv intre 07.06.2010 -27.06.2010, adica peste 1 luna si 1 saptamana ( plus inca 4 - 5 - 6 zile pe care le castigam pentru ca examenele noastre sunt programate doar in weekend, adica primele ar putea fi in 12 - 13 iunie)

thea
Alpha
Alpha

Sus In jos

Mesaj  Geanina Vlad Joi Apr 29, 2010 3:15 pm

Sper ca ce scria dupa consultatii Olga se va adeveri totusi:

"Examenul va fi redactional, 3 intrebari la care se asteapta din partea noastra raspuns de 2-3 propozitii.
Putem face facultativ o lucrare (valoreaza 1 punct) despre orice tema din suportul de curs sau din ce credem noi ca ar fi interesant de studiat. Dragilor, tre sa fim prosti de ingheata apele sa nu luam examenul la istoria psihologiei... "

cheers
Geanina Vlad
Geanina Vlad
De-a casei
De-a casei

Sus In jos

Mesaj  thea Vin Apr 30, 2010 6:48 am

eu speram sa invat ... asta-i motivul principal pentru care am venit la ubb/psihologie

daca un examen (la o disciplina de baza) se ia asa de usor, care-i diferenta dintre noi si cei care isi cumpara diplomele?

... (... n-o lua/luati personal, daca am de comunicat lucruri personale le scriu in email) e doar o intrebare retorica ce nu are cum sa-si gaseasca raspunsul aici

thea
Alpha
Alpha

Sus In jos

Mesaj  Olga Vin Apr 30, 2010 8:04 am

Eh, din pacate noi suntem trupa pe care se face experimentul cu istoria psihologiei. Cei care au fost prezenti la consultatii (tinut intr-un moment foarte neinspirat) au vazut si auzit ca nici profa nu prea stie ce sa faca si cum s-o faca....bad luck pentru noi, care - asa cum zicea Dora - ne-am inscris la Babes sa invatam ceva. Daca vroiam o diploma o cumparam de la 'Shpira'....
Geanina, poti sa scrii d-rei Heilman ca (virgula Laughing ) consultatiile sa nu fie imprastiate pe 2 weekenduri, ci mai bine sa stam toata ziua dar sa le terminam intr-unul singur? Ma gandesc la colegii nostri, care vin de prin alte parti si doua iesiri costa dublu... ma gandesc ca Onasis nu si-a lasat averea mostenire lor...
Olga
Olga
Alpha
Alpha

Sus In jos

Materiale pentru studiu Empty legat de consultatii

Mesaj  Geanina Vlad Vin Apr 30, 2010 3:37 pm

I-am scris deja Renatei doleanta noastra sa fie intr-un weekend toateconsultatiile, dar inca nu mi-a raspuns nimic (nu stiu cat depinde de ea, si cat de cum au diferitii profesori programul...)
Geanina Vlad
Geanina Vlad
De-a casei
De-a casei

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos