UBB CLUJ Psihologie IDD an I - 2009-2010
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Tema de discutie 1

+3
Oana
alinnestc
Admin bis
7 participanți

In jos

Tema de discutie 1 Empty Tema de discutie 1

Mesaj  Admin bis Sam Mar 06, 2010 9:19 pm

S-a afisat prima tema de discutie aferenta sem. II pe portalul IDD:

------------ --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- ------

Experimentul cu un singur subiect

Discutati avantajele si dezavantajele analizei vizuale a datelor versus celei statistice în contextul experimentului cu un singur subiect.
Parcurgeti capitolul din reader: Statistical analysis for single subject research design pentru a va contura o imagine asupra acestei teme.

------------ --------- --------- --------- --------- --------- -

ps: Reader-ul e pe portal

ps: va astept pe toti la discutii, pentru ca:

1. vom avea ocazia sa intelegem mult mai bine materia, evitand in acelasi timp sa avem prea multe surprize (neplacute) in sesiunea ce urmeaza
2. ala-i locul (de) unde se dau vestitele bonus-uri ... 'geaba cautati in alta parte

spor!

Admin bis
Admin

Data de inscriere : 29/11/2009

https://psihologieidd.forumgratuit.ro

Sus In jos

Tema de discutie 1 Empty tema nr 1

Mesaj  alinnestc Joi Mar 18, 2010 9:35 pm

care este adresa portalului? vreau sa particip la discutii dar nu o am. va multumesc

alinnestc

Data de inscriere : 18/03/2010

Sus In jos

Tema de discutie 1 Empty Re: Tema de discutie 1

Mesaj  Oana Joi Mar 18, 2010 10:53 pm

Oana
Helper
Helper

Data de inscriere : 15/12/2009

Sus In jos

Tema de discutie 1 Empty Conditionare

Mesaj  Mihaela Lupascu Sam Mar 20, 2010 4:52 pm

Buna,

Am lansat acum ceva timp o intrebare legata de conditionarile mentionate in suporturile de curs si intre timp am primit si niste raspunsuri. Postez aici pe cel primit de la tutorele de experimentala:

Re: Inscriere la curs ExperimentalaTutor@psychology.ro
Trimis: 12 martie 2010 17:08 Către: MMIHAELA LUPASCU
Am discutat problema cu colegii de la aceasta disciplina si am convenit asupra urmatoarei solutii: cei care nu au promovat examenul Introducere in Psihologie I sau Psihologie Experimentala si Analiza Datelor I vor putea sa intre in examen cu conditia sa participe la toate cele 3 teme de discutie de pe parcursul semestrului.
Cu stima,
Tutor Experimentala

De aici eu inteleg in primul rand ca in acele conditionari exista totusi un sambure de adevar. Mai e cineva interesat de acest subiect? Personal insist pentru ca mi se pare ca, daca nu ma pot inscrie la vreun curs din semestrul II, cred ca n-are nici un sens sa invat ceva, avand in vedere ca anul viitor, cand ar trebui sa il fac din nou, vor fi valabile cursul si activitatile de atunci. Poate inteleg eu aiurea toata povestea asta, dar am o scuza pentru ca nici nu primesc raspunsuri clare. Tutorii care raspund zic ca ei nu stiu sigur si ma trimit la secretariat, secretariatul zice sa intreb tutorii. confused Si uite-asa, eu scriu in continuare in speranta ca pana la urma o sa ma lamuresc. Apreciez orice comentariu sau sugestie. Multumesc.

Mihaela

Mihaela Lupascu
Trecator
Trecator

Data de inscriere : 19/01/2010

Sus In jos

Mesaj  Geanina Vlad Sam Mar 20, 2010 7:31 pm

Parerea mea este ca noi am deschis Cutia Pandorei cu intrebarile noastre. Suporturile de curs ne-am lamurit toti deja nu sunt foarte actualizate, iar acea precizare legat de conditionari e mai veche. Astazi la consultatii la cognitiva a venit Lucia Ratiu, unul dintre turori. Intrebata de acest subiect, a spus cumva printre cuvinte ca acum cativa ani era aceasta conditionare, dar s-a intors impotriva lor (avand prea putini integralisti, era ca un bulgare de zapada, provocau noi restantieri). De asemenea se aplica mai ales la studentii de an terminal, care avusesera sansa sa tot promoveze materiile si nereusind dovedeau ca sunt nepregatiti si din cauza lipsei cunostintelor anterioare de la alte materii de baza.
In esenta, eu am inteles de la Lucia ca nu se aplica la cognitiva, a ramas in suportul de curs cel putin la materia asta, dar daca nu ne-au zis ei special, daca nu ne-au precizat, sa nu ne agitam degeaba.
Geanina Vlad
Geanina Vlad
De-a casei
De-a casei

Data de inscriere : 03/12/2009
Varsta : 44
Localizare : Cluj-Napoca

Sus In jos

Mesaj  Mihaela Lupascu Dum Mar 21, 2010 7:34 pm

Multumesc pentru noutati, imi pare bine ca s-a adresat aceasta intrebare la consultatii si s-au adus lamuriri, cel putin pentru Psihologia cognitiva, ma bucur ca nu m-am agitat chiar degeaba. In plus, sper ca nu de la intrebarile noastre le-a venit profesorilor de la Experimentala ideea sa introduca conditionarea de participare la temele de discutie; iar daca da, ce pot sa zic ... suntem toti in aceeasi oala si sunt de acord cu cine spunea ca, pana la urma, e tot un ajutor pentru noi sa intelegem mai bine materia.
Cat despre faptul ca informatia ce ni se pune la dispozitie e invechita, eu inca mai sper ca avem si alta optiune decat sa acceptam astfel de explicatii fara sa se schimbe nimic.

Spor la lucrari!
Mihaela

Mihaela Lupascu
Trecator
Trecator

Data de inscriere : 19/01/2010

Sus In jos

Mesaj  thea Mier Mar 31, 2010 9:17 am

personal va recomand tuturor sa participati la discutiile de pe portal

nu stiu cum e in grupele voastre, dar la noi (grupa 4), trei dintre noi am postat mesaje (olga, geanina si eu), ulterior am sumarizat discutia si i-am trimis-o lui gabriel vonas sa o posteze la sumarizari (o gasiti deja acolo, daca va uitati)
ne-a si felicitat Very Happy
(... si celor care nu le ajung felicitarile, sa stiti ca o sa primim si bonus pt. activitate)

asa ca, nu ezitati

chiar nu-i greu

cerintele (la o tema de discutie pe portal) sunt:
- sa scrii un mesaj referitor la subiect
- sa raspunzi la un mesaj al unui coleg
- cineva din grupa sa sumarizeze discutia

toate astea intr-un interval de timp ceva mai mare de 1 luna ... chiar se poate face fara mare efort - trebuie doar putina bunavointa ... plus ca din cate am observat eu pana acum, fiecare proiect/examen a avut legatura cu tema de discutie din perioada respectiva

am vazut ca s-a afisat tema de discutie nr. 2 (Inferenta statistica), deocamdata fara detalii si fara impartirea pe grupe ... discutiile se pot purta pana in 3 mai 2010

thea
Alpha
Alpha

Data de inscriere : 01/12/2009
Localizare : no man's land

Sus In jos

Mesaj  ANCA MURESAN Mier Mar 31, 2010 10:56 am

fain de voi, ma bucur..in grupa mea (3), nu scrie nimeni, in afara de mine, si in semestrul trecut s-a intamplat la fel..nu inteleg colegii, nimeni nu se sinchiseste sa puna un mesaj..nu ai cu cine sa te confrunti, sa discuti subiectul!!!! Mad

ANCA MURESAN
Helper
Helper

Sus In jos

Mesaj  ANCA MURESAN Mier Mar 31, 2010 10:57 am

Nu am nici macar ce sa sumarizez, in afara de 2 mesale pe care le-am postat eu.. Rolling Eyes

ANCA MURESAN
Helper
Helper

Sus In jos

Mesaj  thea Mier Mar 31, 2010 11:12 am

pai ... poate ca n-ar fi o idee asa de rea sa ne uneasca pe toti intr-o grupa, cum am mai spus zilele trecute cand si corneliu se plangea ca nu spune nimeni (altcineva) nimic in grupa lui

thea
Alpha
Alpha

Sus In jos

Mesaj  ANCA MURESAN Mier Mar 31, 2010 11:15 am

sa speram, poate din motivul asta nu au trecut la discutia 2 nici o grupa.. Very Happy

ANCA MURESAN
Helper
Helper

Sus In jos

Mesaj  thea Mier Mar 31, 2010 11:16 am

da, si stii la ce ma gandesc?
ca probabil tot aia suntem care scriem peste tot - un nucleu de 'activi' si gata

thea
Alpha
Alpha

Sus In jos

Mesaj  ANCA MURESAN Mier Mar 31, 2010 11:22 am

nu e obligatoriu nimic , deci ramane la atitudinea fiecaruia sa scrie sau nu,..

ANCA MURESAN
Helper
Helper

Sus In jos

Mesaj  thea Mier Mar 31, 2010 11:30 am

asa-i ... da' vezi ca si punctele de bonus sunt bune Very Happy

thea
Alpha
Alpha